FinnMETKO 2022

Metsäasiantuntijamme Lauri Lappalainen osallistui näyttelyyn yhdessä Suomen Rotstop jakelijamme Uittokaluston kanssa. Osastolla tapasimme useita Rotstop asiakkaita, joilta saimme paljon hyvää palautetta biologisen kantokäsittelyaineemme käytettävyydestä ja sen ympäristöystävällisyydestä.

Lallemand Finland Oy:n Metsäasiantuntija Lauri Lappalainen (kesk.) ja Uittokaluston ammattilaiset

Uittokalusto myy nestemäistä Rotstopia 50 g pulloissa ja kannolle valmis käyttöliuos saadaan lisäämällä 1 g Rotstop-liuosta 1 l puhdasta vettä. Eli yhdestä pullosta saadaan 50 litraa valmista käyttöliuosta, joka riittää korjattavan puun järeydestä riippuen n. 70–150 m3:lle eli n. 1/3–2 hehtaarille. Pienet pullot ja vesi kulkevat kätevästi mukana työmaalle, kun ennakoi työvuorossa tarvittavan käyttömäärän.

Ympäristöystävällinen kantokäsittelyaine Rotstop omaa n. 900 kertaa pienemmän hiilijalanjäljen kuin sen vaihtoehtoiset kemialliset urealiuokset. Suuremman hiilijalanjäljen lisäksi urea kuormittaa vesistöjä ja niiden eliöstöjä sekä vahingoittaa kannon viereistä kasvillisuutta. Suomessa metsätalous on jatkuvasti suurennuslasin alla mm. eri ympäristöasioiden suhteen, joten onkin enemmän kuin suositeltavaa levittää kannoille biologista ja ympäristöystävällistä Rotstopia kemiallisen urean sijaan. Näyttelyssä olikin todella mukava huomata, että yhä useampi kantokäsittelyyn liittyvä metsäalan toimija on alkanut huomioida nämä asiat toiminnassaan. Muutos on viimein alkanut?

Kiitos kaikille mukavista kohtaamisista ja keskusteluista sekä oikein hyvää syksyn jatkoa!